7 redenen waarom elke ondernemer zou moeten bloggen

Wanneer je aan VA’s denkt dan zijn het vaak de technische en administratieve taken die zij uit handen nemen. Maar er zijn ook een aantal VA’s gespecialiseerd in tekst en dan met name bloggen. En dat is niets voor niets. Want zakelijk bloggen, ofwel bloggen voor je eigen onderneming, is erg lucratief. En steeds meer ondernemers starten hiermee of willen er graag mee beginnen.

 

 

Bloggen inzetten als marketingtool 

Als het gaat om bloggen hoef je tegenwoordig niet alleen maar te denken aan mamabloggers, beautybloggers of reisbloggers. Er zijn echter ook steeds meer ondernemers die starten met bloggen. En daar is een hele goede reden voor. Want bloggen is een enorm handige marketingtool.

Door structureel te bloggen haal je meer bezoekers naar je website en draagt het bij aan je vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

 

7 redenen om te bloggen

Naast dat het een krachtig marketing instrument is, zijn er nog zeven redenen waarom elke ondernemer zou moeten bloggen.

 

Onderscheidend 

Bloggen zorgt ervoor dat je jezelf kunt onderscheiden van alle anderen uit jouw branche. Dit doe je doordat jijzelf anders bent. Jij bent een uniek mens en jouw onderneming is dat daardoor dus ook. Jouw missie, jouw doel en jouw manier van doen zijn allemaal anders dan bij een ander. Dat maakt jou onderscheidend en door te bloggen kun je dat laten zien.

 

Levendig 

Veel ondernemers hebben een statische website. Dat houdt in dat deze website op een bepaald moment gemaakt wordt en er doorgaans weinig verandert. Bloggen houdt jouw website levendig. En dat geeft mensen dan ook een reden om hem te bezoeken.

 

Zichtbaar

Doordat je jouw website met blogs levendig houdt word je ook meer zichtbaar. Dit gebeurd wanneer je de blogartikelen deelt op social media zoals Facebook en Instagram. En ook via zoekmachines zoals Google. Een van de dingen waar Google namelijk naar kijkt bij het ranken van websites is hoe actief een website is. Plaats jij iedere week een blog online dan is jouw site zowel actiever als beter vindbaar.

 

Het is echt 

De meeste marketingtools zijn doordrenkt met reclame. En dat is juist iets wat mensen steeds meer tegenstaat. Bloggen daarentegen is juist in eerste instantie helemaal geen reclame. Natuurlijk is het je einddoel om meer zichtbaar te worden en daardoor klanten te trekken.

Maar de artikelen die je schrijft zijn echt. Je deelt jouw verhalen, jouw kennis, jouw leven. Met bloggen help je anderen. En dat maakt het echt. Schrijf bijvoorbeeld over de reden waarom jij ondernemer bent geworden. Wat heeft jou ertoe doen besluiten om juist deze diensten aan te bieden? Of deel een blunder en vertel wat je ervan geleerd hebt.

 

Vertrouwen 

Door het bloggen over jezelf, je expertise en jouw bedrijf leren mensen je kennen. Je laat zien wie jij bent, wat je doet en vooral ook waar je voor staat. Zo schrijf je bijvoorbeeld over de trends in jouw branche, leg je definities uit of je vertelt waarom je een bepaalde grondstof wel of niet gebruikt.

Dat zorgt voor een vertrouwensband tussen jou en de lezer. En wanneer je jouw ideale klant voor ogen houdt dan zul je dus een band creëren tussen jou en je klant.

 

Afstand verkleinen

Het fijne van bloggen is dat je het op elke plek en op elk moment kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een tekst schrijven terwijl je in bad zit of juist op vakantie bent aan de andere kant van de wereld. Het maakt niet uit vanaf welke plek je een blog schrijft, wat wel uitmaakt is dat het ervoor zorgt dat je dichterbij jouw klant komt.

Jouw blogartikelen kunnen anderen raken. Het voelt voor een lezer op dat moment alsof je direct tegen hem of haar praat.

 

Het is gratis 

Bloggen is gratis. Of ja, je hebt natuurlijk wel een website nodig waarop je het kunt plaatsen en internet is ook wel handig. Maar verder hoeft het je dus niets te kosten. Wanneer je bijvoorbeeld adverteert dan betaal je daar vaak flink voor plus je advertentie verdwijnt na verloop van tijd.

Een blog blijft altijd bestaan, totdat je zelf besluit het offline te halen.

 

Zelf bloggen of bloggen uitbesteden

Genoeg redenen om die zakelijke blog eindelijk eens op te starten. Je kunt dit helemaal zelf doen, of je besteedt het uit aan een virtual assistant die hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen het volledig van je overnemen of tips geven over het hoe of wat. Waar je ook voor kiest, bloggen is altijd een goed idee.

 

Heb jij al een zakelijke blog?

 

Auteur: Nicole Adelaars – Tekstuele ondersteuner
Redacteur: Patty Golsteijn – Chef Regelhelden