Hoe creëer je meer balans tussen werk en gezin?

Deze blogpost is geschreven door onze Regelheld van de Maand Janet Iljas.

Betrap jij jezelf er regelmatig op? Dat je tóch nog even dat ene telefoontje pleegt terwijl het eten op tafel staat? Dat je je laptop ‘voor de zekerheid’ bij de rest van de bagage zet en in het vakantiehuisje iedere dag even je mail checkt? Dat je als kip zonder kop probeert de ballen van het huishouden, je gezin, je sociale leven én je bedrijf hoog te houden? Misschien wordt het tijd om eens kritisch naar jezelf te kijken. Stiekem weet je namelijk wel dat je dit geen jaren gaat volhouden. Maar hoe creëer je meer balans tussen je werk en je gezinsleven? Ik deel vandaag tips met je, zodat je de eerste stappen kunt zetten naar een overzichtelijk leven met minder stress.

Zo kan het niet langer

Als ondernemer trek je, na een lange werkdag, die spreekwoordelijke deur niet snel achter je dicht. Zo’n werkdag verloopt natuurlijk niet altijd even soepel en bij thuiskomst zijn deze perikelen niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Sterker nog: je werk mee naar huis nemen is een herkenbaar gegeven voor vele ondernemers.  En dus zit je met je gezin aan tafel, maar met je hoofd nog op kantoor. Wees eerlijk: dat gebeurt je waarschijnlijk vaker dan je zou willen en je gezin is daar inmiddels ook niet meer zo van gecharmeerd. Maar terwijl je kinderen enthousiast vertellen over hun schoolpleinavonturen, maak jij in je hoofd een lijstje van dingen die je vanavond absoluut nog moet regelen. En als je partner begint over het etentje bij vrienden dat morgenavond op de planning staat, schiet je ineens uit je slof. Werk en privé lijken in elkaar verwikkeld en je kunt maar moeilijk de UIT-knop vinden. Welke balans? Zo kan het niet langer…

Meer balans begint bij jezelf

Het slechte nieuws is dat er niets zal veranderen als je stug door blijft gaan. Wil jij rust creëren, je tijd efficiënter indelen en meer balans tussen de to-do’s op je lijstje? Dan heb ik goed nieuws voor je. Die balans kún jij bereiken, maar dan moet je er zelf voor aan de slag. Meer balans begint bij jezelf. Door je te realiseren dat het zo niet langer kan, maar ook door het hardop uit te spreken naar je partner, een goede vriend(in) of de huisarts. Op die manier laat je niet alleen aan anderen weten dat het je allemaal te veel wordt, maar geef je ook een duidelijk signaal af naar jezelf: het is tijd voor verandering. “Waar moet ik beginnen en hoe pak ik dat aan?”, hoor ik je denken. Met onderstaande tips maak je direct stappen in de goede richting.

Zorg goed voor jezelf

Je kunt alleen voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Klinkt als een dooddoener, maar als je deze zin even op je in laat werken, dan klopt het inderdaad. Want hoe kun je van jezelf verwachten dat je keihard aan je bedrijf werkt, een leuke ouder bent, een schoon en opgeruimd huis bewoond én een bruisend sociaal leven hebt, als het een chaos is in je hoofd? Zorg dus goed voor jezelf. Het is de eerste stap naar balans. Dat doet iedereen op een andere manier. Bedenk wat werkt voor jou. Misschien helpt het je om vroeg naar naar bed te gaan, zodat je fris en fruitig opstaat? Of misschien doe je dat liever op een sportieve manier en voel je je als herboren na een bootcamp training? Het is aan jou om te bepalen hoe je die ontspanning gaat bereiken, maar plan hiervoor een vast moment in.

Plannen is key

Vaste momenten inplannen is jouw nieuwe way of life. Of het nu gaat om zakelijke afspraken of op welke avond je op de bank ploft om een goede serie te kijken: plannen is key. Door een planning te maken, hoef je maar één keer de tijd te nemen om na te denken over hoe jouw week eruit ziet. De rest van de week volg je op wat er op jouw planning staat. Dit zorgt voor rust in je hoofd. Balans dus. Je zult merken dat je gaandeweg steeds beter wordt in plannen. Voordat je aan de slag gaat met je planning, breng je in kaart welke ‘taken’ je allemaal wilt noteren. Werk én privé. In het begin kan dat best lastig zijn. Vaak weet je wel wát je allemaal moet doen, maar inschatten hoeveel tijd het kost. Lees deze 5 tips voor het maken van een goede planning

Maak keuzes en durf ‘nee’ te zeggen

Piekeren, malen, je werk altijd in gedachten hebben: het kan erg lastig zijn om te leven in het moment. Lig je eindelijk op een strandbedje aan de Spaanse kust met een heerlijk zonnetje en ruisende golven op de achtergrond, denk je aan die belangrijke spoedklus die er nog even tussendoor kwam… Op die manier kun je natuurlijk nooit ‘UIT’ staan. Toch ligt die verandering naar meer balans helemaal bij jezelf. Welk signaal geef jij aan klanten af? Ben jij altijd bereikbaar of staat je telefoon wel eens uit? Beantwoord je 24/7 je mail of heb jij de ‘out of office’ functie al ontdekt? Durf “nee” te zeggen. Als ik nu niet reageer, hoe ernstig is dat dan? Als ik mijn klant laat weten dat ik op vakantie ben en pas volgende week weer bereikbaar: is er dan een man overboord? Je zult zien dat JIJ degene bent die die grens moet trekken. Maak voor jezelf, maar ook samen met je partner, afspraken. “Onder etenstijd neem ik geen telefoontjes aan” of “op zondag ben ik niet bereikbaar”. Alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk vrij bent. Die momenten neem je natuurlijk weer op in je planning.

Je hoeft niet alles zelf te doen

Of het nu gaat om je werk als ondernemer of huishoudelijke taken: je hoeft niet alles zelf te doen. Merk je dat het lastig is om thuis de boel draaiende te houden? Waarom zou je zelf de badkamer poetsen als je daarvoor hulp kan inschakelen? Denk eens aan een hulp in de huishouding. In de uren dat de hulp poetst, kun jij weer andere taken afstrepen. Maar wist je dat je ook hulp kunt krijgen bij je zakelijke to-do’s? Als je bedrijf groeit en verandert, kan het prettig zijn om taken uit te besteden. Een virtueel assistent is dé oplossing voor ondernemers die te veel taken in te weinig tijd moeten doen. Of taken die jou altijd frustratie opleveren en daardoor tot de tijdvreters behoren. 

Samen met de virtueel assistenten van Ouders in Bedrijf kunnen we kijken wát je wilt uitbesteden en heb je één aanspreekpunt, zodat je het zorgeloos uit handen kunt geven. Zodat jij kunt doen waar je écht goed in bent. Zodat je ’s nachts weer lekker slaapt en tijdens een potje voetbal met je zoon geniet van het moment. Het is misschien even een drempel, maar het draagt écht bij aan meer balans. 

Met welke tip ga jij aan de slag?

Deze blogpost is geschreven door onze Regelheld van de Maand Janet Iljas.