Hoe schrijf je een goede onderwerpregel voor je nieuwsbrief?

Bij het schrijven van je blog denk je altijd goed na over de titel. Die moet aantrekkelijk zijn, zodat je blog gelezen wordt. Dit geldt ook voor de onderwerpregel van je nieuwsbrief.

Je mailadres met de naam van je bedrijf en de onderwerpregel. Dat is het eerste dat mensen zien tussen alle mails die ze ontvangen. Op basis van die twee dingen besluit jouw potentiële klant of ze jouw mail gaan lezen. De mail die jij zo zorgvuldig hebt opgesteld.

Besteed dus aandacht aan je onderwerpregel.

In dit blog vind je 5 tips die je helpen een goede onderwerpregel te schrijven.

 

 

1. Stel een vraag

Als je de juiste mensen hebt op je maillijst, zijn ze geïnteresseerd in de onderwerpen waar je over schrijft. Een nieuwsbrief die hier informatie over geeft, lezen ze graag. Ik lees zelf ook van bepaalde mensen alle nieuwsbrieven, omdat ik weet dat ik waarde toegestuurd krijg.

Maar als je je al een tijd geleden hebt aangemeld, is er soms een extra stimulans nodig om die mail direct te openen. Staat er een super leuke actie in je mail met een einddatum, wil je niet dat ze de mail pas na een week openen.

Dan komt het aan op je onderwerpregel.

Een vraag kan dan een goede basis zijn. Het stellen van een vraag zorgt ervoor dat mensen die automatisch willen beantwoorden. Zeker als ze het gevoel krijgen, dat meer mensen met een probleem worstelen.

Als je die vraag pas in de mail beantwoordt, is die mail opengeklikt voor ze er erg in hebben. Ze willen de oplossing weten voor het probleem.

Denk aan een vraag als “Kost social media jou ook zoveel tijd?” Als je weet dat dit voor jouw doelgroep geldt, zegt hun hoofd al ‘ja’ voor ze er erg in hebben en klikken ze snel op de mail.

 

2. Spreek je lezer persoonlijk aan

Uit onderzoek blijkt dat een persoonlijke mail ook sneller wordt geopend. Als je je lezer aanspreekt, voelt de mail persoonlijker. Niet als trucje, maar als het echt bij je onderwerp past.

Je kunt dit combineren met het stellen van een vraag. Bij een vraag past het als je de naam erachter zet. Denk aan:

  • Kost social media jou ook zoveel tijd, Bianca?
  • Zou jij meer focus willen hebben in je werk, Vera?

Het leest lekker en geeft ze dus die extra impuls om de mail te openen.

 

3. Gebruik een getal

Mensen zijn gek op lijstjes en op tips. Als jij tips deelt in een nieuwsbrief, vertel dan in je onderwerpregel hoeveel tips je geeft. En een getal in de onderwerpregel valt op tussen onderwerpen die alleen uit woorden bestaan.

In dit blog lees je over het onderzoek dat is gedaan naar getallen voor blogtitels, maar ditzelfde geldt voor jouw onderwerpregel.

Zoals een vraag triggert om te antwoorden, zo triggert een getal ook. Daarbij is het belangrijk dat je het getal daadwerkelijk in cijfers plaatst en niet uitschrijft.

Je schept een verwachting met een cijfer én je geeft concreet aan wat je te bieden hebt in de mail.

  • 3 tips voor een gezonder eetpatroon
  • 5 ideeën voor het kinderfeestje van je zoon

Je lezer ziet direct wat er in de nieuwsbrief staat en kan snel bepalen of dit iets voor hem is. Zorg dus dat het onderwerp past bij wat jij te bieden hebt. Dan leest jouw ideale klant zeker die mail. Die is tenslotte op zoek naar jouw dienst.

 

4. Wek interesse op

Nieuwsgierig, wie is het niet?
Ik wel in elk geval.

Speel daar op in.
Kranten en tijdschriften doen dit ook met de koppen. Een pakkende kop zorgt voor het lezen van het artikel.
Let er maar eens op als je de krant leest.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • 80% van de ondernemers vinden dit moeilijk
  • Dit is de grootste valkuil als je op gewicht wilt blijven

Je laat met de eerste wel zien dat je nieuwsbrief over een probleem van ondernemers gaat, maar niet over welk probleem. Als je lezer daar meer over wil weten, opent die de mail.

 

5. Zet de belangrijkste informatie vooraan

Hou je onderwerpregel kort en krachtig, dan is het snel te lezen. Nog een voordeel daarvan is dat je zin helemaal te lezen is in de inbox. Tussen alle onderwerpen in.
Maar soms wil je wel meer kwijt dan mogelijk in een korte zin. Zet dan de belangrijke informatie vooraan.

Een langere onderwerpregel wordt niet in elke mailbox helemaal getoond. Dat wisselt per systeem waarin jouw nieuwsbrief terechtkomt. Daar is dus geen vaste richtlijn voor te geven en je hebt er geen invloed op.

Pas dus jouw onderwerpregel daarop aan. Start met een actiewerkwoord, zoals maak, bezoek, ontdek. Dat zorgt voor duidelijkheid aan het begin van je onderwerp.

Zoals bij deze zinnen:

  • Ontdek de snelste manier om je huis te poetsen
  • Zo spaar je via Profit First snel voor je nieuwe bureau

 

Tot slot: wissel af

Bij al dit soort zaken, moet je het niet altijd hetzelfde doen. Dan verdwijnt het effect.

Wissel af, pas soms de ene tip toe en soms de andere. De ene keer stel je een vraag, de andere keer wek je interesse op.

Verder helpt het als je onderwerp past bij gebeurtenissen die op dat moment belangrijk zijn voor je lezer. De actualiteit van een onderwerp kan er ook voor zorgen dat je mail direct wordt geopend. Denk aan tips voor een gezond kerstmenu 2 weken voor kerst.
Dat is dan direct de extra tip van dit blog. Speel in op de actualiteit, op de tijd van het jaar of op iets groots in het nieuws.

En als allerlaatste: Zorg dat je marketing eerlijk is. Laat je nieuwsbrief waarmaken wat je in je onderwerpregel suggereert.

Heb je hulp nodig bij jouw nieuwsbrieven?
Neem dan gerust eens contact op.

 

Auteur: Jenny Lenting, hulp voor technische trammelant bij je website en online training
Redacteur: Nicole Adelaars, contentstrategie en blogexpert – ik help je jouw verhaal vertellen