Zwanger en zzp’er, waar moet je op letten?

Hoera! Er is een kleintje op komst, wat een feestelijk vooruitzicht. Je verheugt je nu al op je verlof, lekker maandenlang rommelen met eerst het babykamertje en dan de baby zelf.
Oh nee wacht, je bent zwanger én zzp’er, dan ziet deze periode er voor jou misschien wel anders uit dan voor vrouwen in loondienst. Neem je wel of geen verlof? Wat doe je met je klanten? En ga je het financieel allemaal wel redden?

 

 

Zwangerschapsuitkering als zzp’er

Het financiële aspect van zwanger én zzp’er zijn kan zorgen voor een drempel. Toen ik begon als zzp’er wist ik dat het niet heel lang zou duren voordat ik hier tegenaan zou lopen. 32 Jaar oud, in een goede relatie en met de intentie om ‘ooit’ kinderen te krijgen. In principe wacht je dan geen 10 jaar meer (ik was dit in ieder geval niet van plan).

Als je net als ik in een soortgelijke situatie zit dan kan je vast beginnen met 1 heel belangrijke actie: maak een spaarpotje. Wanneer je al werkt met Profit First dan is het opzetten van een nieuw potje zo gebeurd. Heb je nog geen spaarsysteem opgezet, begin daar dan vandaag nog mee. Want ondanks dat je financieel ook support krijgt vanuit de overheid is het wel reuze handig om alvast een buffer op te bouwen voor de periode rondom je zwangerschap en bevalling.

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat je als zzp’er helemaal niets krijgt wanneer je met zwangerschapsverlof gaat. Maar dat is helemaal niet waar!
Sommige Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen keren uit tijdens je verlof, maar als je geen AOV hebt of die van jou keert niet uit dan is er altijd nog het UWV.

Bij het UWV kan je een zwangerschapsuitkering (ZEZ) aanvragen. Deze uitkering werkt eigenlijk net als bij een ‘gewoon’ verlof. Je ontvangt hem minimaal 16 weken lang, afhankelijk van je uitgerekende datum en uiteindelijke bevallingsdatum. In de meest gangbare situaties begint je verlof 6 weken voor de uitgerekende datum en heb je na de bevalling nog 10 weken. Maar als je vroeger of later bevalt dan wordt je uitkering daarop aangepast. Lees er alles over op de website van het UWV.

 

Wat doe je met je klanten en doorlopende taken?

Het is natuurlijk fijn om te weten dat je financieel niet helemaal als een vis op het droge ligt tijdens je verlof. Maar hoe ziet de situatie eruit met je klanten en de taken die je bij hen hebt?

Het is verstandig om je klanten pas in te lichten over je zwangerschap op het moment dat je zelf al over een goede oplossing hebt nagedacht. Als je een hapje serveert wat gegarandeerd kruimelt dan kan je er maar beter meteen een servetje bij aangeven, dat idee.
Niet alleen fijn voor hen, maar ook hun vertrouwen in jou blijft hiermee stevig staan.

Het is handig om vooraf te bekijken in welke periode jouw verlof valt. Bijvoorbeeld: de hoofdmoot van mijn business is het bijhouden van de administratie voor verschillende klanten. Voor mij zijn periodes van BTW-aangifte dus behoorlijk belangrijk. Mijn uitgerekende datum valt gelukkig precies goed en dus kom ik bij niemand in de knoop.

Kijk dus vooruit naar bijvoorbeeld contentplanningen (helemaal handig als je die zelf maakt!), belangrijke releases bij je klant of data van events. Als je alles al helemaal duidelijk hebt voor jezelf dan kan je veel gerichter over een oplossing voor je klanten nadenken.

 

Uitstellen of een vervanger zoeken?

Er is dus een flink aantal scenario’s waarbij je met een goede planning je klanten best een tijdje alleen kunt laten. Maar zoals altijd geldt ook hier: zonder goede communicatie ben je nergens.

Zorg dus dat je van tevoren duidelijk aan hen uitlegt wat het plan is voor de periode dat jij afwezig bent. En dan heb ik het niet alleen over de taken die je voor hen uitvoert. Waarschijnlijk heb je geen zin in 10 gemiste oproepen van een paniekerige klant die toevallig net belt wanneer je hechtingen net worden gecheckt of je een spuitluier-situatie probeert op te lossen!

Leg dus niet alleen uit hoe het zit met jouw taken, maar kijk naar hoe jullie hele samenwerking in elkaar steekt. Wil je een wekelijks contactmoment houden tijdens je verlof? Ben je helemaal onbereikbaar? Wat als er een noodgeval is? Alleen e-mail of ook telefoon?

Kan of wil je je klanten niet zo lang aan hun lot overlaten? Of heb je zenuwachtige klanten die ondanks jouw goede voorbereidingen niet 100% gerust zijn? Kijk dan of je vervanging kan regelen.

Het is bijvoorbeeld een optie om je ZEZ-uitkering te gebruiken voor het inhuren van een ander die jouw taken tijdelijk overneemt. Zorg wel dat je hierover van tevoren goede afspraken maakt met zowel jouw vervanger als jouw klanten. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je je klanten weer terug krijgt, dus zulke dingen leg je het liefst van tevoren vast.

 

Jij bent ook je eigen klant!

Vergeet niet dat jij zelf ook een bedrijf hebt met de bijbehorende taken. De btw-aangifte zal je bijvoorbeeld gewoon moeten doen, of je nu met verlof bent of niet. Zorg dus tijdig dat je administratie op orde is zodat je in je verlof zo min mogelijk extra taken moet doen voor de aangifte.

Dit geldt voor alle onderdelen van je bedrijf. Ben jij heel actief op social media dan zou het vreemd zijn als er ineens een stilte van een paar maanden valt. Kies er dan voor om óf de stilte aan te kondigen, óf posts vooruit te plannen zodat er helemaal geen stilte is.

Een handige maatstaf is om je wekelijkse/maandelijkse taken onder de loep te nemen. Keren er taken regelmatig terug? Verzin daar dan vast een oplossing voor, maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk!

 

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Bij Regelhelden hebben we momenteel een kleine babyboom. Onze opperheld Patty heeft afgelopen jaar een zoontje gekregen en Constance en ik zijn beiden in verwachting. Waar lopen of liepen wij tegenaan tijdens onze zwangerschappen en het zwangerschapsverlof?

 

Patty Golsteijn

Ik was uitgerekend op 9 oktober en ben uiteindelijk bevallen op 14 oktober. Ik heb best een goede zwangerschap gehad. Alles ging goed met de kleine en ook met mij. Alleen in het eerste trimester was ik erg misselijk en kon niet zoveel doen. Het vervelende is dat ik toen nog niets bekend wilde maken, dus dan moest ik met een omweg dingen afzeggen. In het laatste trimester voelde ik me ook nog fit. Alles ging wel supertraag, maar ik ben nog met 40 weken op de fiets naar de verloskundige gegaan. Ik zag veel mensen verschrikt kijken. Bang dat ik elk moment kon bevallen.

Hoe reageerden jouw klanten?

Alleen maar blije reacties gelukkig. Ik wilde al lange tijd een kind en had daar openlijk over verteld op social media. Mooi als zoveel mensen meeleven.

Wat deed je met je taken?
Sowieso heb ik al veel vereenvoudigd en geautomatiseerd. Wat overbleef en móest gebeuren heb ik uitbesteed aan een VA.

Wat vond je meevallen?
Dat er maar weinig is dat echt moet. Ik werd heel scherp in het stellen van prioriteiten.

Wat vond je juist tegenvallen?
Dat ik geen nieuwe projecten kon starten. Mijn verlof startte in september, maar de zomermaanden waren ook al rustig. Ik had dus allerlei ideeën, maar had geen idee hoe het na de bevalling zou zijn. Ik wilde dus niets opzetten en beloftes maken die ik niet kon nakomen.

 

Constance Put

Ik ben eind mei 2019 uitgerekend van mijn tweede kindje. Ik heb nog geen eerdere ervaring met zwanger en zzp’er zijn tegelijk. Gedurende de zwangerschap en de periode erna luister ik veel meer naar mijn energiebalans. Werken op de momenten dat ik mij goed voel, en rustiger aan op mindere momenten. Zo waarborg ik ook mijn kwaliteit.

Hoe reageerden jouw klanten?
Ik heb het in principe nog alleen aan de terugkerende klanten verteld, ik zag daar best tegenop.
De reacties waren erg verschillend. Omdat ik in de eerste maanden veel ziek geweest ben, heb ik het met 4 maanden verteld. Er is in het algemeen positief op gereageerd. Ik krijg voornamelijk felicitaties.

Een van mijn trouwste klanten gaf aan het heel erg leuk te vinden en zei: “joh, we zien wel hoe het loopt. Het is nog veel te vroeg daar wat over te zeggen en ik vertrouw erop dat we er wel uit komen als we je inzet anders moeten gaan indelen”.

Voor een andere klant waren we net aan het inventariseren hoe we vervolgproject gingen inzetten. Deze klant reageerde helaas minder begripvol. Bang dat de zwangerschap en het verlof haar grootse plannen voor 2019 in de weg zou zitten en er niet op mij gerekend kon worden. “Want zwangeren zijn zo vaak ziek, ongeconcentreerd en dan was ik niet inzetbaar als dat nodig was.”

Dat viel mij best rauw op mijn dak. De klant heeft zelf ook kinderen en dus snapte ik dit niet. We zouden toen nog zeker 6 maanden ononderbroken kunnen samenwerken. Maar ook ik kan de toekomst niet voorspellen. Wellicht was mijn timing om het te vertellen niet handig maar ik vind eerlijkheid ook belangrijk.

Wat doe je met de doorlopende taken?
Ik verwacht niet lang met verlof te gaan. Enkele uurtjes per maand of week kan ik best nog maken. Ik heb met klanten afgesproken dat wij in januari de jaardoelen bespreken en midden maart zullen kijken tot wanneer ik ongeveer blijf werken. In overleg zal ik zorgen voor vervanging en back-up van een collega.

Zelf ligt mijn planning op het afronden van de werkzaamheden in de 1e week van mei. Afhankelijk van het aantal uren wat ik dan heb bij klanten zal ik proberen zo snel mogelijk weer werk op te pakken. Het zal zeker een korter verlof zijn dan in loondienst, maar ik wil mezelf ook wel de tijd gunnen aan de nieuwe situatie te wennen.

Wat vind je meevallen?
De reacties van collega’s en klanten. Ze zijn erg betrokken bij het verloop van mijn zwangerschap. Daarnaast vind ik het een fijn vooruitzicht dat ik kortlopende projecten sowieso kan oppakken tot aan mijn verlof.

De eerste periode van de zwangerschap heb ik een paar flinke griepjes opgepakt waardoor ik niet altijd aan mijn uren kwam. Het was fijn dat ik hier met klanten over kon praten, ondanks dat ze toen nog niets wisten. Het vertrouwen was er dat ik de uren elders in zou halen, dat is het fijne van VA zijn.

Wat vind je tegenvallen?
Die negatieve reactie van een gewaardeerde klant kwam onverwachts, die vond ik lastig.
Voor mezelf vond ik het in het begin lastig om in te schatten wat verstandig is qua acquisitie en het aannemen van nieuwe opdrachten. Maar ook het inschatten van hoe lang ik nog doorwerk, of hoe lang ik met verlof zou willen. Het heeft toch impact op je financiële situatie.

 

Ayla Körner

Dit is mijn eerste kindje en ik vind de zwangerschap een hele spannende tijd. Eind mei 2019 ben ik uitgerekend en ik ben van plan om eind april met verlof te gaan. Niet bij al mijn klanten, alleen de klanten die echt taken met tijdsdruk hebben. Het thuiswerken en indelen van mijn eigen tijd zorgen ervoor dat ik geen behoefte heb aan een lang verlof vooraf.

Hoe reageerden jouw klanten?
Leuk! Ik heb voornamelijk vrouwelijke klanten, waarvan de meesten kinderen hebben. Daarnaast had ik dus voor iedereen al een oplossing uitgedacht, wat heel veel scheelde in de reacties. Eén klant is een beetje zenuwachtig, voor haar gaan we wel kijken naar een vervanger in mijn verlof.

Wat doe je met de doorlopende taken?
Bij een aantal klanten ga ik helemaal niet echt met verlof. Voor sommigen houd ik in slechts 2 uurtjes per maand de administratie bij. Bij hen neem ik 1 maand na de bevalling vrij en schuif ik die 2 uren door naar de maand(en) erna. Zo kan ik hun administratie gewoon zelf blijven doen en kom ik qua uren ook niet echt in de knoop.

Wat vind je meevallen?
Dat ik door de ZEZ-uitkering toch financieel gewoon gedekt zal zijn tijdens mijn verlof. Daar had ik echt niet op gerekend, dus ik heb een goede buffer opgebouwd. Nu hoef ik daar minder uit te halen, dus dat is heel fijn!

Wat vind je tegenvallen?
Hoe zwaar het lichamelijk is om zwanger te zijn, en dat te combineren met werken. Vooral de eerste paar maanden had ik het heel zwaar en heb ik juist keihard doorgebuffeld omdat ik een paar nieuwe klanten had. Die klap komt nu achteraf nog even aan. Ik had wel goed gepland maar heb me vervolgens niet strak genoeg aan die planning gehouden. Een goed leermoment voor als de kleine er straks is!

 

Auteur: Ayla Körner – financiële VA met gevoel voor taal en klantenservice
Redacteur: Jenny Lenting – hulp voor technische trammelant bij je website en online training